1. Voor het lezen van eBooks op een Android apparaat heb je een speciale applicatie nodig. Elly raadt de gratis applicatie Aldiko aan. Deze kun je eenvoudig downloaden in de Play Store. Op de meeste Samsung-apparaten is de applicatie Play Books al geïnstalleerd. Daarmee kun je ook eBooks lezen.
  2. Download het eBook op je tablet door via Elly's Downloads naar het eBook van jouw keuze te gaan en op download te klikken.
  3. De download wordt aangegeven met een pijltje linksboven op je scherm. Als je op het eBook klikt, wordt er automatisch gevraagd of je het wilt lezen met Aldiko of met Play Books. Selecteer de applicatie waarmee je het eBook wilt lezen. Het eBook wordt nu geopend in die applicatie. Het is ook mogelijk om het eBook te openen door Aldiko of Play Books te openen en naar 'files' of 'bestanden' te gaan. Selecteer het gewenste eBook uit de map Download en klik op Import. Het eBook staat nu in je bibliotheek.

Klik hier voor een instructie filmpje voor het downloaden op een Android tablet